TEWO

Natuurlijke bouwsystemen

Bouw de toekomst

TEWO 
geïsoleerde CLT elementen 100% natuurlijk

TEWO is een nieuw en gepatenteerd bouwelement met houten buitenlagen van CLT (Cross Laminated Timber) en isolatie in de spouw. Het bouwsysteem is gebaseerd op een generieke bouwsteen die geschikt is voor kostenefficiënte, industriële massaproductie en snelle assemblage.

De elementen zijn altijd 200mm breed en zijn in verschillende diktes verkrijgbaar, afhankelijk van de gewenste RC-waarde. Isolatie is mogelijk met houtvezel, minerale wol of niet voor het inblazen van isolatiemateriaal.

Op deze pagina leest u meer over het systeem, de voordelen van het systeem, de productie en de plaatsing. 

DetailleringenTechnische specificaties
MAATWERK

Voordelen van TEWO

Midden in de bossen van Noorwegen, in het Hurdal, staat de TEWO fabriek. Het hout uit deze regio kenmerkt zich door zijn hoge sterkte klasse en mooie zichtkwaliteit met weinig knoesten. Vanuit engineering wordt na goedkeuring van de tekeningen de productie aangestuurd. CNC gestuurd maatwerk is het resultaat.

HOUTEN CONSTRUCTIE

TEWO is een nieuw en gepatenteerd bouwelement dat het beste van hout combineert in een kwaliteitsproduct in termen van sterkte, bouwtijd en milieu.

BINNENKLIMAAT

TEWO heeft de technische goedkeuring om zonder plastic diffusiebarriere te worden toegepast en heeft hiermee een bewezen gezonder binnenklimaat.

EFFICIENTE BOUW

Ten opzichten van reguliere bouwmethoden kan tot 70% van de bouwtijd worden bespaart.

CERTIFICERINGEN

TEWO is voorzien van BREEAM en Passiefhuis certificaten.

PRODUCTIE

Productie bij de bron; in het bos

TEWO is een van de grootste nieuwe initiatieven in de Europese duurzame houtindustrie. De productie bevindt zich in de bosrijke gemeente Hurdal, Noorwegen.  De nieuwe CNC gestuurde productielijn is in gebruik genomen op 25 september 2019.

ONZE ELEMENTEN

TEWO levert elementen voor verschillende toepassingen. De elementen kenmerken zich door de mes en groef verbindingen met luchtdichte afdichting. De verbinding geeft het hout de ruimte voor zijn natuurlijke werking met behoud van luchtdichtheid. 

Doorsnede

Dit is een doorsnede van een wandelement. Alle gebruikte materialen zijn hernieuwbaar en 100% milieuvriendelijk. Voor de isolatie kan gekozen worden uit houtvezel of minerale wol.

WAND element

Het TEWO wandelement is een geïsoleerd CLT-element voor dragende buitenmuren, zoals scheidingswanden in appartementen (geluids- / brandmuren), binnenmuren, borstweringelementen en vulelement in dakconstructies.

DAK element

Het TEWO dakelement is geschikt als aanvulling op traditionele dakspanten en balken. Dakelementen kunnen worden gebruikt in combinatie met TEWO wandelementen of traditioneel hout.

LICHTGEWICHT element

Lichtgewicht elementen zijn geïsoleerde CLT elementen met een RC waarde tot 4,5. Ze zijn ontwikkeld toepassingen zonder woonbestemming. 

DetailleringenTechnische product specificaties
REHAB element

TEWO Rehab is voor na-isolatie of renovatie. TEWO Rehab vervangt de huidige structuur, door geïsoleerde CLT elementen. REHAB is ontwikkeld voor oudere gebouwen met slechte isolatie, zowel thermisch als akoestisch.