top of page

iWOOD Houtvezelisolatie

Houtvezelisolatie is het meest gangbare biobased isolatiemateriaal. Houtvezelisolatie heeft goede isolatiewaardes, uitstekende warmtetransmissie waardes en is gemakkelijk toe te passen. Het is zowel in te blazen als in panelen te verkrijgen. 

Producten

Specificaties

Houtvezelisolatie wordt gemaakt uit vezels van naaldhout, afkomstig van het uitdunnen van bossen en onbehandelde stam resten van zagerijen. Dit resthout wordt verhit en onder druk gezet. Hierdoor vervezelt het resthout. Daarna wordt er water aan toegevoegd. Hierdoor verkrijgt men een brei. Deze brei wordt uiteindelijk tot platen en dekens geperst. Doordat er lignine in het hout aanwezig zijn, is een bijkomend bindmiddel overbodig. Ook leuk om te weten is dat bij de productie geen materiaal verloren gaat. Als de plaat bijvoorbeeld te dik of te dun is, kan het hout tot wel 10 keer toe opnieuw worden verwerkt. Kortom: dat is heel ecologisch.

Toepassingen

Houtvezelisolatie is in veel soorten verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een gevelplaat of harde en zachte houtvezelplaten. Met platen van houtvezel worden vooral daken, vloeren en binnenmuren geïsoleerd.  Ook kan houtvezel voor spouwmuurisolatie worden gebruikt. Tevens is er een losse houtvezel verkrijgbaar welke middels inblazen in de constructie kan worden gebracht.

Eigenschappen

Het belangrijkste om te weten bij isolatiemateriaal is de lambda waarde. Hoe lager die waarde, hoe beter het materiaal isoleert. De lambda waarde van houtvezel ligt tussen de 0,036 w/mK en 0,047 w/mK.

Voor het verduurzamen van uw woning zijn diverse subsidieregelingen van toepassing. Op de website van RVO (www.rvo.nl) vind u informatie over de voorwaarden die hiervoor van toepassing zijn. Het isoleren van uw woning met Hunton Nativo houtvezelisolatie is een erkend isolatie materiaal waarvoor de volgende meldcodes van toepassing zijn.

Tabel meldcodes.png
bottom of page